Ultimo mars

Hei, folkens, dere må høre podkasten Kritikerne fra 23. februar! Jeg henger som vanlig etter i podkast-verden, men er ikke mindre glad i fenomenet av den grunn. Den 23. februar intervjuet Anne Cathrine Straume (årets kritiker, btw) Terence Cave om hans bok Thinking with Literature. Towards a Cognitive Critisism (hvem oversetter denne til norsk?). Cave snakker om hvor stor del av livene våre litteraturen er; at den er en del av hvordan vi tenker. Han er skeptisk til å la litteratur kun være underholdning eller en estetisk kategori fordi den er en så essensiell del av menneskelig tenkning og adferd. Bokelsker, hør på og bli inspirert og lykkelig 🙂 (Og så kan du lese første kapittel av boka her, før du suser til nærmeste bibliotek for å låne den).

Hva jeg har lest oppsummert i én setning og ett sitat (med noen unntak)

Europa, Amalie Kasin Lerstang
Stillestående til de siste sidene, hvor en veldig interessant scene utfoldet seg.
«Mamma løfter på genseren min. Jeg står med magen mot mamma. Hunden bjeffer rundt beina våre. Hun sier noe og ser på magen, men jeg legger hendene over den og hører ikke.»

Kameleonmenneskene, Hans Olav Lahlum
Jeg skulle ønske disse bøkene var litt mer «feel good», men det skjedde i alle fall en personlig utvikling for K2 i denne boka som jeg satte pris på.

Charlotte, David Foenkinos
Sjøl om de ustanselige linjeskiftene plaget meg litt, er dette en betryggende usentimental og flott bok om et stort kunstnerisk talent og en tragisk skjebne under andre verdenskrig.
«Ja, hvilket ord er det som brukes når man har mistet søsteren sin? Det finnes ikke, man sier ingenting. Ordboken kan også være bluferdig. Som om også den er forferdet over smerten.»

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s