Som Ari Behn ville sagt… #Letgo

Jeg gir nesten aldri opp en bok. De bøkene jeg ikke har lest ut, kan jeg telle på en halv hånd: Joseph Andrews av Henry Fielding og Tess of the d’Urbervilles av Thomas Hardy. Definisjonen av en oppgitt bok er at jeg ikke har lest den ferdig og heller aldri kommer til å gjøre det.

Jeg håper at jeg ikke trenger å legge Ulveøya av Lajla Rolstad i den lille bunken av bøker, men ett sted ute på øya gikk jeg meg bort og har ennå ikke funnet tilbake. Språket er for så vidt godt, om enn noe repetitivt; historien var interessant i omtrent 120 sider før øyelokkene begynte å ta for stor del av synsfeltet.

Min tanke er at boka rett og slett er for lang. Hovedpersonen har vært på ei øy sammen med fine folk, skumle folk, ulver og hjorter, og leseren har fått beskrevet noen fine naturscener, har ventet på litt kjærlighet og overhørt noen interessante samtaler. Men så reiser jeg-personen hjem fra øya i det som for leseren oppleves som to sekunder, men som i virkeligheten er ett år, før ho skal tilbake igjen. Den dårlige overgangen mellom de to reisene til Canada gjorde at jeg falt av lasset. Jeg skjønner liksom ikke hvorfor jeg skal følge med på tilbaketuren og de neste 150 sidene. Samtidig tenker jeg at jeg ikke kan la ett dårlig avsnitt eller en lite heldig kobling mellom to kapitler ødelegge for det jeg i utgangspunktet syntes var en fin bok.

Mens jeg vurderer å oppgi eller oppta, leser jeg Carrie Brownsteins Hunger makes me a modern girl, som jeg foreløpig liker svært godt – språket er fortreffelig, historien er levende, usentimental og engasjerende.

Hunger

Advertisements

2 thoughts on “Som Ari Behn ville sagt… #Letgo

  1. Jeg kunne egentlig ønske jeg hadde lagt fra meg Ulveøya sånn omtrent halvveis, for når jeg var ferdig føltes den siste halvdelen som bortkastet tid. Men dessverre er jeg veldig dårlig på å legge fra meg bøker jeg ikke liker. Jeg MÅ liksom lese alt helt ferdig.

    Likar

    1. Vi er ganske like der, altså. Føler det som et nederlag å ikke fullføre en bok. Samtidig så kan jeg jo ikke si hva jeg synes om hele boka uten å fullføre den, så kanskje jeg skal lese den ferdig for den ene samtalen hvor den boka kanskje nevnes…

      Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s