Jeg skal være med på Litteraturtoget!

Mens jeg satt og leste korrektur på masteroppgaven min, type sånn her…

Master

… fikk jeg en e-post fra en hyggelig fyr fra Slottet, som lurte på om jeg ville bli med på Kronprinsessens litteraturtog. Det sa jeg sjølsagt og entusiastisk ja til, så jeg håper dere vil følge med mens jeg oppdaterer fra Litteraturtoget 1.-3. juni! Du finner meg både på Twitter og Instagram som @bokfiol 🙂

Du kan også følge Litteraturtoget ved å se etter emneknaggen #litteraturtoget og #minbok på sosiale medier, hvor du kan dele din favorittbok og delta i diskusjonen underveis på reisen. I tillegg kan du følge @CrownPrincessMM og @Kronprinsparet på Twitter for oppdateringer.

For meg personlig blir dette den ultimate feiringa av at jeg har levert masteroppgaven min (i dag!). Fy søren som jeg gleder meg!

Dette er programmet i korte drag:

Første litterære arrangement ut er en samtale mellom Kronprinsessen og Jonas Hassen Khemiri på Litteraturhuset i Bergen kl. 19, 1. juni. Khemiri skriver blant annet om språklig identitetsskaping, som kanskje er det jeg synes er mest interessant med litteraturen, så det ser jeg veldig fram til å høre om.

2. juni reiser toget til Voss. I tolvtida på Voss biblitotek, skal skuespiller Marie Blokhus lese utdrag fra Fugletribunalet, før det blir samtale mellom Kronprinsessen og forfatter Agnes Ravatn. Hvis du er ukjent med Agnes Ravatn kan du for eksempel lese hennes artikkelserie Operasjon sjølvdisiplin i Dag og tid (også utgitt som bok), eller lese Fugletribunalet – anbefales på det sterkeste 😉

Samme dag reiser toget videre til Gol hvor Kronprinsessen skal snakke med Kim Friele og hennes biograf Ola Henmo på Gol bibliotek. For min del blir dette ett av høydepunktene. Som noen kanskje har fått med seg er jeg over middels interessert i såkalt skeiv historie, så jeg ser fram til å lære mer om Friele, som blant annet har gitt store bidrag til Skeivt arkiv. Gol er også min hjemkommune, så det blir ekstra fint å få delta på et slikt arrangement på et bibliotek jeg nærmest bodde på i tre år, mens jeg gikk på videregående.

Dagen etter skal Kronprinsessen innlede en samtale mellom Geir Gulliksen og Lars Saabye Christensen på biblioteket i Hønefoss. Jeg proklamerte Saabye Christensen som min favorittforfatter etter å ha lest Maskeblomstfamilien da jeg var 16, og den plassen har han mer eller mindre beholdt i ti år. Denne samtalen ser jeg virkelig fram til!

Endestasjonen for Litteraturtoget er Oslo, og kl. 19 møter vi Nordisk råd-nominerte Geir Gulliksen i samtale med Kronprinsessen, på Litteraturhuset. Her skal også Ane Dahl Torp og Gard Skagestad fra Det Norske Teatret lese utdrag fra Historie om et ekteskap.

Som dere skjønner er programmet tjåka fullt av høydepunkt! Temaet for året litteraturtog er «utenforskap», og jeg gleder meg utrolig mye til å høre om outsiderne i forfatterskap og i det virkelige liv.

Les mer om Litteraturtoget på Kongehuset sine nettsider.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Jeg skal være med på Litteraturtoget!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s